Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati tikvice na francuskom: ne trebate meso i majonezu da biste dobili kulinarsko remek-djelo

Mnogi gurmani znaju za jelo koje se zove “meso na francuskom”.

Ali samo nekolicina zna za postojanje “tikvica na francuski način”.

I šteta je što ovo jelo nije popularno, jer po svom okusu ni na koji način nije inferiorno od mesa s krumpirom i sirom.

U isto vrijeme, priprema tikvica na francuskom vrlo je jednostavna.

A uz to su i prilično zdravi, jer ne koriste štetan sastojak – majonezu.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za zanimljivo, ali malo poznato jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i četvrtorazredni pekar.

Francuski recept za tikvice

Uzmite opranu tikvicu i narežite je na tanke kolutove.

Stavite dobivene ploče u duboku posudu. Posolite, popaprite i dobro ih izmiješajte.

Prebacite povrće u posudu za pečenje. Potonji se mora unaprijed podmazati biljnim uljem.

Narezane tikvice premažite slojem kiselog vrhnja. Tri žlice bi trebale biti dovoljne.

Sljedeći sloj je rajčica, narezana na kriške.

Dobivenu “konstrukciju” treba posuti s 50 grama ribanog sira.

Napunjenu posudu za pečenje stavite u pećnicu oko pola sata. Jelo treba kuhati na temperaturi od 190 stupnjeva.

Znak spremnosti je transformacija mekog i “blijedog” sira u zlatno smeđu koricu.

Prethodno je gurmanima rečeno kako pravilno podgrijati tjesteninu, pizzu i lazanje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version