Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati tikvice ukusno i zadovoljavajuće: nema potrebe za izmišljanjem kotača – provjereni recept

Najjednostavnije što možete skuhati od tikvica je pržiti ih s češnjakom.

Ako želite nešto više zadovoljavajuće, onda možete koristiti kulinarski trik.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti sendviče s prženim tikvicama.

Potreban:

  • tikvice (tikvice);
  • kruh;
  • češnjak;
  • majoneza;
  • brašno;
  • sol;
  • biljno ulje.

Kako kuhati

1. Mlade tikvice ili tikvice narežite na ploške ne deblje od 3-4 mm.

2. Pripravke staviti na dasku, posoliti i ostaviti 30-40 minuta. Za to vrijeme će povrće pustiti sok i tikvice se mogu hrskavo ispeći.

Fotografija: © Belnovosti

3. Ocijedite sok, panirajte tikvice u brašnu, zagrijte tavu s biljnim uljem i pržite tikvice s obje strane dok ne porumene.

4. Pripremite tost od kruha ili štruce, češnjak nasjeckajte nožem ili propasirajte češnjak.

5. Krutone namažite tankim slojem majoneze, poslažite pržene tikvice i po vrhu pospite češnjakom ili svježim začinskim biljem.

Ovi sendviči se mogu poslužiti topli ili hladni. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako napraviti domaće začine za limun.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version