Najjednostavnije što možete skuhati od tikvica je pržiti ih s češnjakom.
Ako želite nešto više zadovoljavajuće, onda možete koristiti kulinarski trik.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti sendviče s prženim tikvicama.
Potreban:
- tikvice (tikvice);
- kruh;
- češnjak;
- majoneza;
- brašno;
- sol;
- biljno ulje.
Kako kuhati
1. Mlade tikvice ili tikvice narežite na ploške ne deblje od 3-4 mm.
2. Pripravke staviti na dasku, posoliti i ostaviti 30-40 minuta. Za to vrijeme će povrće pustiti sok i tikvice se mogu hrskavo ispeći.
3. Ocijedite sok, panirajte tikvice u brašnu, zagrijte tavu s biljnim uljem i pržite tikvice s obje strane dok ne porumene.
4. Pripremite tost od kruha ili štruce, češnjak nasjeckajte nožem ili propasirajte češnjak.
5. Krutone namažite tankim slojem majoneze, poslažite pržene tikvice i po vrhu pospite češnjakom ili svježim začinskim biljem.
Ovi sendviči se mogu poslužiti topli ili hladni. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli kako napraviti domaće začine za limun.