Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati tjesteninu: ključ za tjesteninu koja se ne lijepi

Ako želite dobiti ukusnu, elastičnu i lijepu tjesteninu, morate je kuhati slijedeći nekoliko jednostavnih pravila.

Prije svega, vrijedi podsjetiti sve kuhare da tjestenina zahtijeva veliku količinu vode i, shodno tome, prilično veliku tavu.

Za izračun broja proizvoda upotrijebite sljedeću formulu: 100:1000:10.

Prvi broj – 100 – je težina tjestenine. Drugi – 1000 – označava volumen vode i, konačno, posljednji – 10 – masu soli.

Fotografija: © Belnovosti

Ukratko: za 100 g suhe tjestenine trebat će vam litra vode i 10 g soli (posljednja brojka može varirati ovisno o preferencijama okusa).

Ali nije preporučljivo ispirati gotovu tjesteninu.

To se radi samo ako je proizvod namijenjen za dodavanje u salatu.

Za kraj ćemo podijeliti savjet koji će vam pomoći da shvatite da je tjestenina gotova: izvadite jedan komad iz vode i vilicom ga prepolovite. Ako je tjestenina još tvrda i ne lomi se, znači da još nije došlo vrijeme.

Prethodno smo objasnili kako oguliti smrznute škampe.

Exit mobile version