Lako je napraviti izvrsno mljeveno meso od skupog i kvalitetnog mesa: gotovo ga je nemoguće pokvariti.
Ali takvo meso nije uvijek dostupno.
Stoga je vrijedno znati kako čak i od jeftinog mesa možete napraviti pristojno mljeveno meso, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.
Koje tajne vrijedi znati u takvoj situaciji?
Zanimljiv trik s jajima
Neki uopće ne dodaju jaja jer vjeruju da će i dobro meso postati žilavo. Međutim, uz pravilnu manipulaciju, čak i žilavo meso postat će visoke kvalitete.
Da biste to učinili, istucite jaje prije nego što ga dodate u radni komad.
Samo unesite mast
Ako vam se čini da meso nije najkvalitetnije, onda se situacija uvijek može popraviti uz pomoć svinjske masti. Trebalo bi biti svježe i ukusno. Čak je i slana verzija savršena.
Samo ga provucite kroz stroj za mljevenje mesa s ostalim sastojcima.
Ulje će također popraviti situaciju
Ne znaju sve domaćice da maslac može postati prepoznatljiva tehnika za poboljšanje kvalitete kotleta. Najbolje ga je prvo zamrznuti i naribati.
Ulje posebno dobro naglašava nježnost i okus pilećih kotleta.
Ranije smo govorili o tome kako pripremiti ukusnu i zdravu salatu od rotkvica sa svježim sirom.