Kako kuhati židovsku piletinu: ispada sočna, nježna i ukusna zahvaljujući šećeru

Židovsku piletinu odlikuje ne samo svijetli okus, već i sočnost i nevjerojatna nježnost.

Ovaj rezultat se postiže pripremom porcija u umaku od luka.

Ovo potonje se radi vrlo jednostavno: dovoljno je dodati malo šećera u termički obrađen luk.

Nasjeckano ljuto povrće počet će puštati sok. Pojavit će se ukusna tekućina koja će piletinu učiniti savršenom.

Recept za ukusno jelo židovske kuhinje podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

piletina
Fotografija: © Belnovosti

Židovski recept za piletinu

Uzmite jedan trup piletine i izrežite ga na nekoliko dijelova.

Dobivene komade stavite u zagrijanu tavu.

Pržite i okrećite piletinu dok se na cijeloj površini ne stvori zlatno smeđa korica.

Nakon što postignete željeni rezultat, premjestite komade mesa u duboku posudu. I u ispražnjenu tavu uspite tri nasjeckane glavice luka.

Nakon pet minuta nasjeckanom povrću dodajte pola žličice šećera u prahu.

Dobivenu masu temeljito izmiješajte. Za par minuta luk će poprimiti zlatnu boju. Osim toga, povrće će pustiti puno soka od luka.

To je upravo umak u kojem se piletina treba dalje kuhati.

Vratite komade mesa u tavu, smanjite vatru i pričekajte oko pola sata.

Rezultat je nevjerojatno ukusno jelo, koje se odlikuje mekoćom i sočnošću.

Ranije su gurmanima govorili kako pripremiti savršeni umak za rolnice sa kupusom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki