Zagreba Lajfhaki

Kako lijene domaćice kuhaju lignje: bez mjerenja vremena ili stajanja za štednjakom

Kuhanje lignji – čini se da ne može biti jednostavnije?

Međutim, za mnoge neiskusne domaćice ovaj proces može biti pravi izazov.

Iz tog razloga odlučili smo podijeliti detaljan opis metode pomoću koje možete biti sigurni da lignje koje kuhate sigurno neće imati gumasti okus.

Za najlakši način kuhanja ovog ploda mora, ne morate ga ni odmrzavati.

Fotografija: Pixabay

Umjesto toga, jednostavno ih uronite u posudu s hladnom vodom.

Stavite posudu na štednjak i zakuhajte njen sadržaj. Posudu treba maknuti s vatre čim se pojave prvi mjehurići.

Nakon toga pokrijte posudu s lignjama poklopcem i ostavite dok se voda potpuno ne ohladi.

Kada se to dogodi, izvadite lignje, isperite ih i koristite za daljnje kuhanje.

Kao što uvjeravaju domaćice koje su isprobale ovu metodu, zahvaljujući njoj lignje su vrlo ukusne, čiste i ružičaste i, naravno, vrlo nježne.

Ranije su BelNovosti podijelile recept za domaće kondenzirano mlijeko.

Exit mobile version