Svaka domaćica nema uvijek vremena i želje kuhati pilav, jer ovo jelo oduzima puno dragocjenih minuta i truda.
Stoga vam predstavljamo lijenu verziju pilava s mljevenim mesom.
Ovo jelo sadrži sljedeće sastojke:
- 600 g mljevenog mesa;
- 1 mrkva (uzmite srednje veličine);
- 1 luk (naprotiv, trebat će vam veliki);
- 2 režnja češnjaka;
- 400 g riže;
- 0,25 šalice biljnog ulja;
- 600 ml vode (kipuće vode);
- sol, papar i drugi začini – po ukusu.
Za početak sitno nasjeckajte luk, mrkvu naribajte na krupnije ribež ili je narežite na trakice, a češnjak nasjeckajte na bilo koji način.
U tavu stavite povrće (mrkvu i luk), dodajte mu ulje i pržite dok luk ne postane proziran.
Sada dodajte mljeveno meso i nastavite kuhati na jakoj vatri.
Vatru trebate smanjiti kada mljeveno meso porumeni. Sada možete dodati češnjak i opranu rižu te posoliti i popapriti.
Dodatno zgnječite nožem nekoliko režnjeva češnjaka i stavite ih na rižu.
Ostaje samo napuniti pilav vodom i pirjati pod zatvorenim poklopcem 15-20 minuta dok riža ne bude spremna.
Ranije smo vam rekli kako napraviti bogatu juhu od povrća.