Kako lijene domaćice kuhaju pilav: zamijenite meso mljevenim mesom – i bit će puno manje buke

Svaka domaćica nema uvijek vremena i želje kuhati pilav, jer ovo jelo oduzima puno dragocjenih minuta i truda.

Stoga vam predstavljamo lijenu verziju pilava s mljevenim mesom.

Ovo jelo sadrži sljedeće sastojke:

  • 600 g mljevenog mesa;
  • 1 mrkva (uzmite srednje veličine);
  • 1 luk (naprotiv, trebat će vam veliki);
  • 2 režnja češnjaka;
  • 400 g riže;
  • 0,25 šalice biljnog ulja;
  • 600 ml vode (kipuće vode);
  • sol, papar i drugi začini – po ukusu.
Mljeveno meso
Fotografija: © Belnovosti

Za početak sitno nasjeckajte luk, mrkvu naribajte na krupnije ribež ili je narežite na trakice, a češnjak nasjeckajte na bilo koji način.

U tavu stavite povrće (mrkvu i luk), dodajte mu ulje i pržite dok luk ne postane proziran.

Sada dodajte mljeveno meso i nastavite kuhati na jakoj vatri.

Vatru trebate smanjiti kada mljeveno meso porumeni. Sada možete dodati češnjak i opranu rižu te posoliti i popapriti.

Dodatno zgnječite nožem nekoliko režnjeva češnjaka i stavite ih na rižu.
Ostaje samo napuniti pilav vodom i pirjati pod zatvorenim poklopcem 15-20 minuta dok riža ne bude spremna.

Ranije smo vam rekli kako napraviti bogatu juhu od povrća.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki