Prilikom posluživanja piletine važnu ulogu igra estetska komponenta.
Stoga je iznimno važno postići lijepu boju.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, napominje da postoji mnogo trikova za postizanje rezultata.
Čime je potrebno premazati piletinu da dobije savršenu koricu?
Maslac
Ovo je možda jedan od najlakših načina da piletinu učinite lijepom i ukusnom. Korica će biti nevjerojatno ukusna i hrskava.
Također se primjećuje da je okus jela primjetno poboljšan.
Konjak
Mnogi su čuli da profesionalni kuhari često koriste konjak u kuhinji: ovo alkoholno piće može učiniti prava čuda.
Najbolje je pomiješati konjak sa začinima i krenuti u obradu piletine. Rezultat će biti nevjerojatan.
Masno kiselo vrhnje
Da bi se pojavila lijepa i ukusna korica, morate odabrati kiselo vrhnje s visokim postotkom masti. U ovom slučaju, jelo će ispasti savršeno.
Mješavina soja umaka i meda
Ova je opcija savršena za gurmane, jer piletina neće imati samo koricu, već možete računati i na zanimljive kvalitete okusa.
Prethodno smo pričali o tome kako kuhati pileće batake u umaku od citrusa i đumbira.