Zagreba Lajfhaki

Kako možete spasiti mutno želeirano meso: dovoljno je samo nekoliko kapi

Općenito, nema ništa komplicirano u pripremi želea od mesa, ali unatoč tome, ne ispadaju sve domaćice jelo savršenim, naime prozirnim, poput suze.

Razlog je taj što ne znaju svi za jednostavan trik pomoću kojeg žele meso izgleda ovako – rekla nam je stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arhipova.

Ali prije svega, smatramo da je potrebno navesti osnovna pravila za pripremu jellied mesa.

Kako pravilno kuhati jellied meso

1. Prije nego počnete kuhati žele od mesa, meso koje namjeravate koristiti za ovu svrhu potrebno je namočiti u hladnoj vodi najmanje dva sata.

2. Nakon toga ocijedite vodu u kojoj ste namakali meso, zalijte svježom vodom i stavite na štednjak.

Fotografija: © Belnovosti

3. Pričekajte dok budući žele meso ne prokuha, a zatim smanjite vatru – juha ne smije previše kuhati.

4. Pazite da skinete pjenu koja se stvara tijekom kuhanja.

5. Prije ulijevanja želea, juhu propasirajte kroz sito.

Kako spasiti mutno želeirano meso

Ako primijetite da je juha poprimila bjelkastu nijansu, to je razlog za brigu, jer nakon što se stvrdne, može postati mutna i neprivlačna.

Ali nema mjesta panici – još uvijek možete spasiti žele i svoju reputaciju kuhara.

Jednostavno dodajte nekoliko kapi limunovog soka u temeljac. Primjerice, za tavu od pet litara dovoljno je 50 mililitara soka od limuna, što je polovica jednog limuna.

Kiselina sadržana u limunovom soku učinit će juhu bistrom. Ne brinite, sok od limuna neće pokvariti okus vašeg jela – njegov okus se neće osjetiti u gotovom želeu.

Ranije smo vam rekli što učiniti ako se krumpir ne ispeče dobro.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version