Ako naučite kako ukusno kuhati biserni ječam, to će vam biti vrlo korisna vještina.
Činjenica je da je sama žitarica vrlo vrijedan prehrambeni proizvod s bogatim kemijskim sastavom.
A s pravim pristupom, okusne kvalitete ječmene kaše bit će na istoj razini, sigurna je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjak za mrežnu publikaciju BelNovosti u području kuhanja.
Koje su 3 glavne tajne?
Ne zaboravite oprati proizvod
Mnogi jednostavno zaborave na ovu fazu, što je nedopustivo. Ako ne operete biserni ječam, na njemu će ostati prašina. Zbog toga jelo neće biti sasvim sigurno i definitivno ne tako ukusno.
Nemojte zanemariti namakanje
Lako je pronaći načine za pripremu bisernog ječma koji preskaču korak namakanja. Ali nema smisla slijediti primjer drugih iskusnih domaćica u ovom pitanju.
Ako namočite biserni ječam, okus će mu se znatno poboljšati. Dobit ćete i prilog savršene teksture.
Prženje
Ako želite da biserni ječam otkrije svoj puni potencijal, svakako ga pokušajte pržiti. Nakon namakanja, potrebno ga je malo osušiti.
Nakon toga, proizvod se prži u tavi s malom količinom biljnog ulja nekoliko minuta.
Ranije smo govorili o tome uz što se kolači od sira mogu poslužiti.