Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti brze pite sa cervelatom: ispadnu nježne i pahuljaste – ne morate dugo stajati za štednjakom

Obično priprema pite traje 1,5-2 sata.

Međutim, postoje i “brze” verzije ovog jela.

Ispostavilo se da gurman može imati vremena napraviti svoje pite za doručak.

Izrada testa trajat će doslovno nekoliko minuta. Isto toliko će trajati i prženje jela.

Recept za brze pite podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za brze pite sa cervelatom

Ulijte 300 mililitara kefira u posudu. Fermentirani mliječni napitak ne smije biti hladan.

Dodajte jedno sirovo jaje i malo granuliranog šećera (1 žličica). Pomiješajte sadržaj posude.

U dobivenu smjesu jaja-kefir ulijte 200 grama prosijanog brašna. Ponovno promiješajte sastojke.

Krajnji rezultat će biti prilično gusto tijesto. U to morate dodati pola žličice sode – za sjaj budućih pita.

U pripremljen temeljac potrebno je dodati 200 grama cervelata nasjeckanog na kockice i malo nasjeckanog kopra.

Izaći će tijesto od kojeg ćete dobiti ukusne pite. Pržite ih u tavi kao da pečete palačinke: 90-120 sekundi sa svake strane. Obavezno koristite poklopac.

Krajnji rezultat bit će nevjerojatno pahuljaste, nježne i ukusne pite.

Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti sočnu i ukusnu pitu od krumpira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version