Obično priprema pite traje 1,5-2 sata.
Međutim, postoje i “brze” verzije ovog jela.
Ispostavilo se da gurman može imati vremena napraviti svoje pite za doručak.
Izrada testa trajat će doslovno nekoliko minuta. Isto toliko će trajati i prženje jela.
Recept za brze pite podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.
Recept za brze pite sa cervelatom
Ulijte 300 mililitara kefira u posudu. Fermentirani mliječni napitak ne smije biti hladan.
Dodajte jedno sirovo jaje i malo granuliranog šećera (1 žličica). Pomiješajte sadržaj posude.
U dobivenu smjesu jaja-kefir ulijte 200 grama prosijanog brašna. Ponovno promiješajte sastojke.
Krajnji rezultat će biti prilično gusto tijesto. U to morate dodati pola žličice sode – za sjaj budućih pita.
U pripremljen temeljac potrebno je dodati 200 grama cervelata nasjeckanog na kockice i malo nasjeckanog kopra.
Izaći će tijesto od kojeg ćete dobiti ukusne pite. Pržite ih u tavi kao da pečete palačinke: 90-120 sekundi sa svake strane. Obavezno koristite poklopac.
Krajnji rezultat bit će nevjerojatno pahuljaste, nježne i ukusne pite.
Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti sočnu i ukusnu pitu od krumpira.