Mnogi ljudi još uvijek zanemaruju batat u trgovinama, smatrajući njegovu cijenu neopravdano visokom.
Ali ovo je pogrešno mišljenje.
Batat nije samo ukusan proizvod koji blagdanski stol može učiniti originalnim i bogatim, već i vrlo zdrav element prehrane. Batat sadrži vrijedne hranjive tvari koje mogu značajno poboljšati vaše zdravlje i izgled.
Stoga pokušajte pripremiti jelo na njegovoj osnovi za blagdanski stol.
Kako napraviti čamce od slatkog krumpira
Popis potrebnih sastojaka
– pola kilograma batata;
– oko dvjesto grama brokule;
– dva režnja češnjaka;
– srednja žarulja;
– oko sto grama sira;
– mala žlica talijanskog ili provansalskog bilja i sol.
Način pripreme izvornog jela
Najprije ogulite batat i podijelite ga na dva dijela. Premažite biljnim uljem i pecite u pećnici 45 minuta na 180 stupnjeva.
Zatim je potrebno izvaditi batat i ostaviti da se malo ohladi.
U međuvremenu kuhajte rastavljenu brokulu pet minuta. Zatim u tavu dodati nasjeckani luk i češnjak.
U međuvremenu bi se batat trebao ohladiti. Morate uzeti malo pulpe unutra da biste stvorili udubljenje.
Luku i češnjaku dodajte brokulu i pulpu batata. Pržite s mješavinom provansalskih ili talijanskih trava i soli nekoliko minuta.
Dobiveni originalni nadjev šaljemo u čamce od slatkog krumpira. Odozgo stavite ribani sir.
Stavite batat natrag u pećnicu na istu temperaturu. Vrijeme kuhanja će biti deset minuta.
Ranije smo govorili o tome koji će vam trikovi pomoći da sigurno pripremite najukusniju salatu Olivier za novogodišnje praznike.