Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti čamce od slatkog krumpira: luksuzno jelo za blagdane – čak će i gurmani biti iznenađeni

Mnogi ljudi još uvijek zanemaruju batat u trgovinama, smatrajući njegovu cijenu neopravdano visokom.

Ali ovo je pogrešno mišljenje.

Batat nije samo ukusan proizvod koji blagdanski stol može učiniti originalnim i bogatim, već i vrlo zdrav element prehrane. Batat sadrži vrijedne hranjive tvari koje mogu značajno poboljšati vaše zdravlje i izgled.

Stoga pokušajte pripremiti jelo na njegovoj osnovi za blagdanski stol.

Fotografija: Pixabay

Kako napraviti čamce od slatkog krumpira

Popis potrebnih sastojaka

– pola kilograma batata;
– oko dvjesto grama brokule;
– dva režnja češnjaka;
– srednja žarulja;
– oko sto grama sira;
– mala žlica talijanskog ili provansalskog bilja i sol.

Način pripreme izvornog jela

Najprije ogulite batat i podijelite ga na dva dijela. Premažite biljnim uljem i pecite u pećnici 45 minuta na 180 stupnjeva.

Zatim je potrebno izvaditi batat i ostaviti da se malo ohladi.

U međuvremenu kuhajte rastavljenu brokulu pet minuta. Zatim u tavu dodati nasjeckani luk i češnjak.

U međuvremenu bi se batat trebao ohladiti. Morate uzeti malo pulpe unutra da biste stvorili udubljenje.

Luku i češnjaku dodajte brokulu i pulpu batata. Pržite s mješavinom provansalskih ili talijanskih trava i soli nekoliko minuta.

Dobiveni originalni nadjev šaljemo u čamce od slatkog krumpira. Odozgo stavite ribani sir.

Stavite batat natrag u pećnicu na istu temperaturu. Vrijeme kuhanja će biti deset minuta.

Ranije smo govorili o tome koji će vam trikovi pomoći da sigurno pripremite najukusniju salatu Olivier za novogodišnje praznike.

Exit mobile version