Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti čips od domaćeg sira: omiljeni recept za ljubitelje hrskanja

Onima koji vole grickati nešto hrskavo sigurno će se svidjeti ideja da napravite domaći čips od sira.

Stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama recept za takav zalogaj.

Za pripremu 4 porcije grickalice trebat će vam sljedeće količine sastojaka:

  • 300 g tvrdog sira,
  • 150 g bademovog brašna,
  • Sol i začini (sušeni češnjak, kurkuma) po ukusu.

Prvi korak je naribati sir, nakon čega ga je potrebno otopiti – u mikrovalnoj pećnici ili u vodenoj kupelji.

Fotografija: © Belnovosti

Sada se mogu sjediniti svi sastojci – sir, brašno i začini.

Umijesite tijesto, a zatim ga razvaljajte u tanki sloj, nakon što ste ispod stavili papir za pečenje.

Tijesto narežite na trokute i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

Pecite čips dok lagano ne porumeni – oko 10-15 minuta.

Prethodno smo vam rekli što trebate dodati u brašno kako se knedle ne bi raspadale.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version