Onima koji vole grickati nešto hrskavo sigurno će se svidjeti ideja da napravite domaći čips od sira.
Stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama recept za takav zalogaj.
Za pripremu 4 porcije grickalice trebat će vam sljedeće količine sastojaka:
- 300 g tvrdog sira,
- 150 g bademovog brašna,
- Sol i začini (sušeni češnjak, kurkuma) po ukusu.
Prvi korak je naribati sir, nakon čega ga je potrebno otopiti – u mikrovalnoj pećnici ili u vodenoj kupelji.
Sada se mogu sjediniti svi sastojci – sir, brašno i začini.
Umijesite tijesto, a zatim ga razvaljajte u tanki sloj, nakon što ste ispod stavili papir za pečenje.
Tijesto narežite na trokute i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
Pecite čips dok lagano ne porumeni – oko 10-15 minuta.
Prethodno smo vam rekli što trebate dodati u brašno kako se knedle ne bi raspadale.