Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti domaći sladoled: vrlo jednostavan recept – samo 2 sastojka

Domaći sladoled božji je dar za one koji vole eksperimentirati u kuhinji i traže savršen okus.

Napraviti sladoled nije teško ako u hladnjaku imate vrhnje i kondenzirano mlijeko.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti sladoled kod kuće.

Potreban:

vrhnje (sadržaj masti 33%) – 400 g;
kondenzirano mlijeko – 190-200 gr.

Kako kuhati

1. Kremu izlijte u dublju zdjelu i tucite mikserom dok ne dobijete pjenastu masu.

Fotografija: Pixabay

2. Zatim dodajte kondenzirano mlijeko i nastavite mutiti mikserom, ali samo na maloj brzini.

3. Miješati dok se ne dobije homogena masa, ali ne dugo jer se inače može stvoriti ulje.

4. Sve prebacite u posudu, pokrijte poklopcem ili prozirnom folijom i stavite u zamrzivač.

5. Nakon 30 minuta potrebno je ponovno izmiješati masu. To se radi četiri puta s razmakom od 30 minuta.

Nakon 6-8 sati sladoled će biti gotov.

Ranije smo vam rekli kako kuhati kotlete od kupusa i leće.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version