Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti džem od maslačka za zimu: jedinstveni recept

Džem od maslačka sadrži veliku količinu antioksidansa i vitamina C, što ovaj proizvod čini vrlo vrijednim za zdravlje.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, rekla je kako pripremiti deliciju.

Za pekmez će vam trebati:

  • 200 g maslačka,
  • 600 g šećera,
  • 500 ml vode,
  • 0,5 žličice limunske kiseline.

Škarama odrežite žute latice cvijeća i stavite ih u lonac pa dodajte vode.

Fotografija: © Belnovosti

Lonac stavite na vatru i pričekajte dok sadržaj ne prokuha.

Kad smjesa zavrije, u tavu ulijte limunsku kiselinu i smanjite vatru na pola sata, a zatim maknite sa štednjaka.

Poklopljenu posudu treba ostaviti sat vremena da se budući pekmez ulije. Nakon određenog vremena, procijedite juhu kroz dvostruko presavijenu gazu.

Maslačke je potrebno vratiti u šerpu i dodati im šećer. Ponovno uključite vatru i pričekajte dok se šećer potpuno ne otopi, neprestano miješajući džem žlicom.

Nakon toga smjesu od maslačka kuhajte pola sata bez miješanja.

Vrući džem ulijte u sterilizirane staklenke, zatvorite poklopcima i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ranije smo podijelili recept za pollock u umaku od kiselog vrhnja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version