Ispostavilo se da se recept za hladnu juhu može pronaći u raznim verzijama. Uz juhu od cikle, okroshku i popularne sorte kholodnika, možete pripremiti gazpacho.
Gazpacho je španjolsko jelo. Priprema se od raznih sastojaka.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti gazpacho od krastavaca.
Potreban:
- krastavci – 400 gr;
- avokado – 1 kom .;
- rukola i menta po ukusu;
- limun – 1 kom .;
- sol, mljeveni crni papar na okus;
- biljno ulje – 60-70 ml.
Kako kuhati
1. Krastavce i avokado potrebno je oprati i očistiti od kore, a avokadu treba ostaviti i košticu.
2. Lisnato povrće operite i zajedno s krastavcima i avokadom u blenderu sameljite u pire.
3. U pire dodajte limunov sok i začine po ukusu.
4. Dodajte biljno ulje, po želji nasjeckane rotkvice, promiješajte, ohladite i poslužite. Dobar tek!
Provjereno od strane urednika