Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti jednostavnu žele pitu od sira s kiselim vrhnjem: jednostavan recept za izdašnu i ukusnu poslasticu

Ako želite skuhati izvrstan obrok, ne trebate puno vremena provoditi stojeći za štednjakom.

Dovoljno je učiniti nekoliko jednostavnih manipulacija kako biste napravili izvrsnu želeiranu pitu.

Jelo će ispasti ne samo ukusno, već i vrlo aromatično.

Na njega sigurno neće biti nikoga ravnodušnog.

Fotografija: © Belnovosti

Za pripremu pite potrebno je pripremiti:

  • jaja – 3 kom .;
  • kiselo vrhnje – 200 g;
  • biljno ulje – 1 žličica;
  • brašno – 5 žlica. l.;
  • sol – 1 prstohvat;
  • prašak za pecivo – 1 žličica;
  • tvrdi sir – 150 g.

Poslastica će biti još bolja ako dodate malo aromatičnog i svježeg začinskog bilja.

Kako napraviti žele pitu

Proces pripreme tijesta je vrlo jednostavan.

Prvo morate pripremiti posudu za pečenje. Treba ga namazati uljem. Pećnica mora biti prethodno zagrijana na 190 stupnjeva.

Tada možete početi s testiranjem.

Da biste to učinili, tucite jaja s kiselim vrhnjem i soli.

Nakon toga možete dodati prosijano brašno i prašak za pecivo. Masu treba miješati dok ne postane glatka.

Zatim u tijesto trebate dodati ribani sir i malo začinskog bilja.

Jelo trebate peći oko pola sata.

Važno je ne otvarati pećnicu prvih 20 minuta jer se inače tijesto neće dići, a umjesto prozračne pite bit će tanka i tvrda kora.

Prethodno smo vam rekli kako pripremiti ukusnu božićnu “babku” za blagdanski stol.

Exit mobile version