Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti kandirane narančine kore u čokoladi kod kuće: ukusna alternativa kupovnim slatkišima

Ovaj će desert savršeno diverzificirati vašu prehranu i oduševiti vaše ukućane.

U ovom slučaju morate uzeti najmanje sastojaka.

Za 3 naranče poželjno je pripremiti 3,5 čaše vode, tablu tamne čokolade i jednu i pol čašu šećera.

Kako kuhati kandirano voće u čokoladi

Dvije čaše vode morate prokuhati.

Fotografija: © Belnovosti

Plodove treba oprati, narezati na tanke ploške i kuhati dvije minute.

Posebno je potrebno prokuhati šećer s preostalom količinom vode.

U takvoj slatkoj otopini trebate staviti naranče 50 minuta.

Vatra treba biti slaba, a komadiće citrusa treba okretati svakih 15 minuta.

Zatim ih morate izvaditi kako bi imali vremena da se ohlade.

Nakon toga svaku polovicu kriške naranče umočiti u otopljenu čokoladu.

Bombone je potrebno staviti u hladnjak dok se čokolada ne stvrdne.

Prije posluživanja, poslastica se može ukrasiti šećerom u prahu.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti ukusan niskokalorični desert sa samo tri sastojka.

Exit mobile version