Kod pripreme kotleta važno je pridržavati se pravilne tehnike jer se inače meso može uništiti.
Ako se to ne učini, meso može ispasti suho, loše kvalitete i bez karakterističnog okusa.
Koja pravila ističu iskusni kuhari?
Nemojte koristiti odmrznuto meso
Ako kotlete planirate poslužiti u nekoj važnoj prigodi ili samo želite jelo učiniti savršenim, tada morate koristiti svježi proizvod koji nije bio zamrznut.
Volumen
Previše voluminozni kotleti neće se moći dobro ispeći i iznenaditi svojim bogatim okusom. Ali tanki će se kotleti jednostavno osušiti.
Stoga, prilikom rezanja, pokušajte zadržati volumen na jedan i pol centimetar.
Trebam li ostaviti masti?
Neke domaćice komade mesa prije daljnjeg rada najprije dobro očiste, kako bi se uklonile naslage masnoće. Međutim, nema potrebe za tim.
Naprotiv: masnoća će pomoći da kotleti budu puno bolji.
Ranije smo govorili o tome zašto dodati sodu kada pripremate mljevene kotlete.