Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti kotlete ukusne i sočne: ne znaju sve domaćice

Kod pripreme kotleta važno je pridržavati se pravilne tehnike jer se inače meso može uništiti.

Ako se to ne učini, meso može ispasti suho, loše kvalitete i bez karakterističnog okusa.

Koja pravila ističu iskusni kuhari?

Nemojte koristiti odmrznuto meso

Ako kotlete planirate poslužiti u nekoj važnoj prigodi ili samo želite jelo učiniti savršenim, tada morate koristiti svježi proizvod koji nije bio zamrznut.

Volumen

Previše voluminozni kotleti neće se moći dobro ispeći i iznenaditi svojim bogatim okusom. Ali tanki će se kotleti jednostavno osušiti.

Fotografija: © Belnovosti

Stoga, prilikom rezanja, pokušajte zadržati volumen na jedan i pol centimetar.

Trebam li ostaviti masti?

Neke domaćice komade mesa prije daljnjeg rada najprije dobro očiste, kako bi se uklonile naslage masnoće. Međutim, nema potrebe za tim.

Naprotiv: masnoća će pomoći da kotleti budu puno bolji.

Ranije smo govorili o tome zašto dodati sodu kada pripremate mljevene kotlete.

Exit mobile version