Kako napraviti limunadu od đumbira: nitko joj ne može odoljeti

Ljeti se svaka domaćica može zamisliti u ulozi pravog profesionalnog barmena, smišljajući recepte za domaće koktele i limunade.

Za vrućeg vremena nema ništa bolje od domaćih bezalkoholnih pića.

Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, nudi procjenu recepta za limunadu na bazi đumbira.

Kako pripremiti ukusan i zdrav ljetni napitak?

Popis sastojaka

– mali komad oguljenog korijena đumbira (oko tri centimetra);
– 100 ml vode;
– par žlica meda i šećera od šećerne trske (po želji);
– dvije limete.

Proces kuhanja

Korijen đumbira treba odmah oguliti kako se ne bi vraćali na ovo pitanje. Zatim ga sameljite pomoću ribeža. Potrebna nam je i korica jedne limete.

limunada
Fotografija: Pixabay

U loncu pomiješajte navedenu količinu šećera s vodom. Čekamo dok masa ne postane homogena, dodamo koricu limete i korijen đumbira. Nakon što zavrije, kuhajte dvije minute.

Dodajte med i sok od dvije limete. Piće treba filtrirati i ohladiti. Možete poslužiti s mentom i kockicama leda.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki