Maslac od kikirikija jedna je od najzdravijih grickalica koje možete zamisliti.
Neki čak tjesteninu smatraju pravom supernamirnicom, koja sadrži puno proteina, vrijednih masti i vitamina B skupine.
Kvalitetan maslac od kikirikija je skup. Dakle, jelo možete pripremiti sami, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje u internetskoj publikaciji BelNovosti.
Kako napraviti maslac od kikirikija?
Popis sastojaka
– oko 300 grama kikirikija;
– 2 velike žlice agavinog sirupa (može se zamijeniti tekućim medom);
– četvrtina male žlice soli (sitno mljevene morske);
– 2 velike žlice maslaca od kikirikija.
Proces kuhanja
Prvo morate staviti kikiriki na lim za pečenje i staviti ih u pećnicu na četvrt sata. Temperatura bi trebala biti oko 150 stupnjeva.
Zatim očistimo orahe i stavimo ih u blender.
Prvo tucite proizvod dok ne postane mrvica. Dodajte sol, agavin sirup ili med. Umutiti. Zatim dodajte određenu količinu maslaca od kikirikija.
Ponovno istucite. U ovoj fazi pasta bi trebala imati savršenu konzistenciju. Ako vam se masa čini pregusta, situaciju uvijek možete popraviti uljem.