Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti maslac od kikirikija: jednostavan zdrav recept

Maslac od kikirikija jedna je od najzdravijih grickalica koje možete zamisliti.

Neki čak tjesteninu smatraju pravom supernamirnicom, koja sadrži puno proteina, vrijednih masti i vitamina B skupine.

Kvalitetan maslac od kikirikija je skup. Dakle, jelo možete pripremiti sami, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Kako napraviti maslac od kikirikija?

Popis sastojaka

– oko 300 grama kikirikija;
– 2 velike žlice agavinog sirupa (može se zamijeniti tekućim medom);
– četvrtina male žlice soli (sitno mljevene morske);
– 2 velike žlice maslaca od kikirikija.

Proces kuhanja

Prvo morate staviti kikiriki na lim za pečenje i staviti ih u pećnicu na četvrt sata. Temperatura bi trebala biti oko 150 stupnjeva.

Fotografija: Pixabay

Zatim očistimo orahe i stavimo ih u blender.

Prvo tucite proizvod dok ne postane mrvica. Dodajte sol, agavin sirup ili med. Umutiti. Zatim dodajte određenu količinu maslaca od kikirikija.

Ponovno istucite. U ovoj fazi pasta bi trebala imati savršenu konzistenciju. Ako vam se masa čini pregusta, situaciju uvijek možete popraviti uljem.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version