Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti međuobrok od avokada: jednostavno i ukusno jelo

Svima je poznato da se avokado smatra jednim od najvrjednijih prehrambenih proizvoda, no voće je za mnoge još uvijek “neistraženo područje”.

Neki ljudi pripremaju guacamole, drugi ga jednostavno dodaju u salate ili ga jedu svježeg bez samog procesa kuhanja.

Međutim, vrijedi probati neobičnu i ukusnu verziju zalogaja na bazi avokada, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za mrežnu publikaciju BelNovosti u području kuhanja.

Kako pripremiti jelo?

Popis potrebnih proizvoda

– dva zrela avokada srednje veličine;
– sok od četvrtine limuna;
– režanj češnjaka;
– dva pera zelenog luka;
– tri žlice nerafiniranog maslinovog ulja;
– sol i začini.

Način kuhanja

Prije svega počinjemo guliti avokado: što je voće zrelije, to će zalogaj biti ukusniji. Uklonite koru i košticu s oba voća i ostavite sa strane.

Fotografija: Pixabay

Luk operite, osušite, nasjeckajte nožem. Isto radimo i s češnjakom. Stavite ove komponente u blender s nekoliko žlica vode.

Dovedite do paste. Dodajte limunov sok, začine, sol i ulje. Pomiješajte i koristite za sendviče. Odličan zdravi međuobrok je spreman.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version