Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti milkshake: 5 tajni iskusnih kuhara

Mnogi ljudi pokušavaju eksperimentirati u svojoj kuhinji i pokušati stvoriti uistinu ukusna i zdrava jela. Zašto ne napraviti milkshake?

Čini se da je to vrlo teško i zahtijeva posebne vještine. No, svatko može napraviti ukusan koktel ako se pridržava nekoliko savjeta.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako učiniti pravu stvar.

Koje sastojke trebate pripremiti?

Umijeće pravljenja milkshakea počinje odabirom najboljih sastojaka. Iskusni kuhari preporučuju korištenje svježih mliječnih proizvoda poput mlijeka, jogurta ili visokokvalitetnog vrhnja. Osim toga, ne smijemo zaboraviti na sastojke za dodavanje okusa, koji uključuju:

1) voće;

Fotografija: © Belnovosti

2) bobice;

3) sirupi;

4) aromatični ekstrakti i još mnogo toga.

Glavna prednost milkshakea je što s njim možete neprestano eksperimentirati, stvarajući neobične kombinacije.

Rad s ledom

Led je važan element u izradi milkshakeova. Ne samo da hladi piće, već i stvara željenu konzistenciju i teksturu.

Bolje je koristiti kockice leda napravljene od čiste vode i ne dodavati ih previše kako se ne bi razvodnio koktel. Osim toga, možete eksperimentirati s oblicima leda – okruglim, kubičnim ili čak oblikovanim – kako biste piću dali originalan izgled.

Ravnoteža okusa

Tajna izvrsnog milkshakea je ravnoteža okusa. Iskusni kuhari uvijek nastoje postići sklad između slatkoće, kiselosti i drugih okusa. Da biste to učinili, važno je pravilno dozirati sastojke i ne bojati se eksperimentirati s različitim kombinacijama komponenti okusa.

Koju tehniku ​​miješanja koristiti

U pravilu, milkshake zahtijeva pažljivo rukovanje prilikom miješanja. U ove svrhe bolje je koristiti blender ili mikser za stvaranje idealne teksture i konzistencije pića. Važno je zapamtiti da miješate ispravnom brzinom i trajanjem kako biste izbjegli stvaranje mjehurića ili grudica.

Kako poslužiti

Vizualni dojam igra važnu ulogu u uživanju u milkshakeu. Na samom kraju možete slobodno dodati svježe voće, šlag i komadiće čokolade. To će vam pomoći pretvoriti obični koktel u pravo kulinarsko remek-djelo.

Ranije smo vam rekli koje pogreške kvare boršč.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version