Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti odlično tijesto za peciva: bit će hrskava, sočna i s mjehurićima

Čebureci, bez obzira na vještine i talent kuhara, jedna su od najjednostavnijih i, nesumnjivo, ukusnih opcija pečenja.

Recept za doista idealno tijesto za chebureke podijelila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova – kao rezultat, ispadaju sočni nadjev, jer je sok savršeno zadržan unutra, hrskav i s istim mjehurićima .

Evo popisa potrebnih sastojaka:

  • 500-600 g brašna;
  • 250 ml vode;
  • 0,5 žličice soli;
  • 1 žlica biljnog ulja;
  • 1 žličica 9% octa.

Prosijte otprilike polovicu brašna u zdjelu, zatim otopite sol u toploj vodi i dodajte ulje i ocat.

Fotografija: © Belnovosti

Pomiješajte glavni sastojak s tekućim i mijesite tijesto dok ne postane homogeno.

Preostalo brašno dodavati postepeno, po potrebi.

Kao rezultat, na kraju ćete dobiti prilično kruto tijesto, koje treba staviti u vrećicu i ostaviti u ovom obliku 30-45 minuta – potrebno je odmoriti tijesto.

Od ovog tijesta možete napraviti čebureke s bilo kojim nadjevom – mesom, sirom, krumpirom, gljivama ili piletinom.

Ranije smo vam rekli kako kuhati Olivier na kraljevski način.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version