Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti omlet sa šparogama i bosiljkom: učinite svoje omiljeno jelo zdravim

Omlet je jedno od mojih omiljenih jela za doručak. Obično se dodaju mesni proizvodi, ali povrće nije iznimka.

Evo kako napraviti omlet ne samo ukusnim, već i zdravim.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako skuhati omlet sa šparogama i bosiljkom.

Potreban:

  • jaja 3 kom;
  • parmezan 5 g;
  • zelene šparoge (peteljke) 70–80 g;
  • špinat 10 g;
  • bosiljak (zeleni) 5 g;
  • maslac;
  • sol i papar po ukusu.

Kako kuhati

1. Šparoge očistite od izdanaka, uklonite tvrdi dio, blanširajte u slanoj kipućoj vodi 20-30 sekundi i klice stavite u ledenu vodu. Operite špinat i zeleni bosiljak i ostavite da se osuše.

2. U dubokoj zdjeli umutiti jaja, dodati sol i papar, parmezan.

Fotografija: © Belnovosti

3. U tavi rastopite maslac, ulijte smjesu od jaja i kada je donji sloj odstajao, a gornji je još sirov dodajte nasjeckani bosiljak i listiće špinata.

Promiješajte i kuhajte omlet dok ne kuhate ispod poklopca.

Poslužite uz blanširane šparoge.

Ranije smo vam rekli kako skuhati tjesteninu za 60 sekundi.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version