Omlet je jedno od mojih omiljenih jela za doručak. Obično se dodaju mesni proizvodi, ali povrće nije iznimka.
Evo kako napraviti omlet ne samo ukusnim, već i zdravim.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako skuhati omlet sa šparogama i bosiljkom.
Potreban:
- jaja 3 kom;
- parmezan 5 g;
- zelene šparoge (peteljke) 70–80 g;
- špinat 10 g;
- bosiljak (zeleni) 5 g;
- maslac;
- sol i papar po ukusu.
Kako kuhati
1. Šparoge očistite od izdanaka, uklonite tvrdi dio, blanširajte u slanoj kipućoj vodi 20-30 sekundi i klice stavite u ledenu vodu. Operite špinat i zeleni bosiljak i ostavite da se osuše.
2. U dubokoj zdjeli umutiti jaja, dodati sol i papar, parmezan.
3. U tavi rastopite maslac, ulijte smjesu od jaja i kada je donji sloj odstajao, a gornji je još sirov dodajte nasjeckani bosiljak i listiće špinata.
Promiješajte i kuhajte omlet dok ne kuhate ispod poklopca.
Poslužite uz blanširane šparoge.
Ranije smo vam rekli kako skuhati tjesteninu za 60 sekundi.