Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti osvježavajući koktel: izuzetan recept

Na vrućini je običaj spašavati se voćnim napicima, kvasom ili limunadom. Sve ove napitke možete pripremiti u svojoj domaćoj kuhinji.

Evo recepta koji će vam pomoći kada poželite nešto novo.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti koktel od jabuke i đumbira.

Potreban:

  • jabuke – 3 kom .;
  • limun – 1 kom .;
  • đumbir (korijen) – 30 g;
  • šećer (med) po ukusu;
  • voda – 2 litre.

Kako kuhati

1. Sastojke je potrebno oprati i osušiti papirnatim ručnicima.

2. Jabuke narežite na četvrtine, izvadite im jezgru, stavite u lonac i prelijte s 2 litre vode.

Fotografija: Pixabay

3. Limun operite, naribajte koricu, đumbir ogulite i narežite na ploške debljine 2-3 mm.

4. Kada voda s jabukama prokuha, u nju dodajte naribanu koricu i nasjeckani đumbir, pa sve kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.

5. Iscijedite sok iz limuna. Gotovu juhu procijedimo, jabuke možete čak i iscijediti ili protrljati kroz metalno sito, a kada se juha ohladi, ulijte u nju sok od limuna.

Dodajte med po ukusu, ohladite i poslužite.

Ranije smo vam rekli što Poljaci obično doručkuju.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version