Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti osvježavajuću hladnu juhu: ne okrošku ili kholodnik

Ljeti se jelo broj jedan može nazvati kholodnik ili okroshka. Teško je reći koji je bolji.

Ali ovo nije jedino osvježavajuće jelo u vruće ljetno poslijepodne. Nudimo alternativnu opciju.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti hladnu i zdravu juhu od krastavaca i avokada.

Potreban:

  • krastavci (svježi) 3 kom;
  • avokado 4 kom;
  • limun 1 komad;
  • maslinovo ulje 3 žlice. l;
  • vinski ocat (bijeli) 1 žlica. l;
  • voda;
  • začini po ukusu.

Kako kuhati

1. Avokado operite i ogulite od kore i koštice, a krastavcima odrežite koru.

2. Zatim sve krupno narežite ili odmah stavite u blender.

Fotografija: Pixabay

3. U gotovu smjesu dodajte sol i začine po ukusu, maslinovo ulje, limunov sok po ukusu, ocat i promiješajte.

4. Gotov gusti pire razrijedite ohlađenom prokuhanom vodom do željene gustoće, po potrebi ohladite i poslužite.

Ranije smo vam rekli kako pravilno pripremiti tijesto.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version