Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti palačinke od peršina: zdrav recept

Jeste li znali da peršin ima bogat vitaminski i mineralni sastav? Na primjer, ovo zeleno sadrži 2,5-3 puta više vitamina C od limuna.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova predlaže da ne propustite ovu priliku da se “napunite” korisnim tvarima i dijeli recept za palačinke od peršina.

Za njihovu pripremu trebat će vam sljedeći set proizvoda:

  • 1 vezica peršina (velika),
  • 3 jaja,
  • 1 šalica brašna,
  • Sol i začini – po ukusu.

Zelje treba oprati i osušiti, nakon čega se mora sitno nasjeckati.

Fotografija: © Belnovosti

Kada završite s ovim korakom, razbijte jaja u zdjelu sa nasjeckanim peršinom i dodajte brašno koje prethodno morate prosijati.

Nakon toga, smjesu je potrebno temeljito izmiješati i dodati joj sol (po ukusu). Možete koristiti i svoje omiljene začine.

Palačinke treba peći u dobro zagrijanoj tavi s dodatkom biljnog ulja. Dovoljno je nekoliko minuta sa svake strane dok se ne pojavi lijepa zlatna korica.

Ranije smo vam rekli kako pravilno namočiti grašak.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version