Jeste li znali da peršin ima bogat vitaminski i mineralni sastav? Na primjer, ovo zeleno sadrži 2,5-3 puta više vitamina C od limuna.
Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova predlaže da ne propustite ovu priliku da se “napunite” korisnim tvarima i dijeli recept za palačinke od peršina.
Za njihovu pripremu trebat će vam sljedeći set proizvoda:
- 1 vezica peršina (velika),
- 3 jaja,
- 1 šalica brašna,
- Sol i začini – po ukusu.
Zelje treba oprati i osušiti, nakon čega se mora sitno nasjeckati.
Kada završite s ovim korakom, razbijte jaja u zdjelu sa nasjeckanim peršinom i dodajte brašno koje prethodno morate prosijati.
Nakon toga, smjesu je potrebno temeljito izmiješati i dodati joj sol (po ukusu). Možete koristiti i svoje omiljene začine.
Palačinke treba peći u dobro zagrijanoj tavi s dodatkom biljnog ulja. Dovoljno je nekoliko minuta sa svake strane dok se ne pojavi lijepa zlatna korica.
Ranije smo vam rekli kako pravilno namočiti grašak.