Kako napraviti palačinke od tikvica na kefiru: ukusne i ne raspadaju se

Palačinke od tikvica trebale bi ispasti nježne i tanke. Domaćice pažljivo dodaju brašno, trudeći se da jelo ne bude “teško”.

Ali sve ovisi o receptu, kojih i ovo jednostavno jelo ima mnogo.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti palačinke od tikvica na kefiru.

Potreban:

  • tikvice – 300 gr;
  • kefir – 150 ml;
  • jaje – 1 kom .;
  • brašno – 2-3 žlice. l.;
  • soda – 0,5 žličice;
  • svježe začinsko bilje i sol po ukusu,
  • biljno ulje za prženje.

Kako kuhati

1. Zelenje sitno nasjeckajte, tikvice naribajte na krupnije ribe, dodajte jaje i promiješajte.

2. Uzmite topli (sobne temperature) kefir i dodajte mu soda, promiješajte.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

3. Kad soda prokuha, tikvice preliti kefirom, dodati začinsko bilje, promiješati.

4. Prosijte brašno, umijesite tijesto srednje gustoće (da glatko teče sa žlice).

Posoliti po ukusu i peći palačinke u prethodno zagrijanoj tavi na biljnom ulju.

Poslužite s kiselim vrhnjem.

Ranije smo vam rekli kako napraviti kolače od sira bez brašna i pilećih proteina.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki