Palačinke od tikvica trebale bi ispasti nježne i tanke. Domaćice pažljivo dodaju brašno, trudeći se da jelo ne bude “teško”.
Ali sve ovisi o receptu, kojih i ovo jednostavno jelo ima mnogo.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti palačinke od tikvica na kefiru.
Potreban:
- tikvice – 300 gr;
- kefir – 150 ml;
- jaje – 1 kom .;
- brašno – 2-3 žlice. l.;
- soda – 0,5 žličice;
- svježe začinsko bilje i sol po ukusu,
- biljno ulje za prženje.
Kako kuhati
1. Zelenje sitno nasjeckajte, tikvice naribajte na krupnije ribe, dodajte jaje i promiješajte.
2. Uzmite topli (sobne temperature) kefir i dodajte mu soda, promiješajte.
3. Kad soda prokuha, tikvice preliti kefirom, dodati začinsko bilje, promiješati.
4. Prosijte brašno, umijesite tijesto srednje gustoće (da glatko teče sa žlice).
Posoliti po ukusu i peći palačinke u prethodno zagrijanoj tavi na biljnom ulju.
Poslužite s kiselim vrhnjem.
Ranije smo vam rekli kako napraviti kolače od sira bez brašna i pilećih proteina.