Ne smijete zanemariti konzervirani grah: ako odaberete proizvod provjerenog proizvođača, kvaliteta i hranjiva vrijednost bit će na istoj razini.
Ove mahune mogu se koristiti ne samo kao prilog ili dodatak juhama i salatama.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, vjeruje da vrijedi iznenaditi svoju obitelj vrlo originalnim zalogajem.
Kako napraviti pastu od graha
Popis sastojaka
– konzerva graha (po mogućnosti crvenog);
– mala konzerva tune iz konzerve;
– žlica nasjeckanih oraha;
– mali luk za salatu;
– nekoliko grančica cilantra;
– pola žlice limunovog soka;
– začini i sol po vašem ukusu.
Način kuhanja
Morat ćete odmah izvaditi grah i tunu iz konzervi i prebaciti ih u blender. Tekućina mora biti ispuštena što je više moguće. Nasjeckajte luk i dodajte ga ostalim sastojcima.
Zatim dodamo cilantro, ulijemo limunov sok, začinimo i posolimo.
Dovedite u homogeno stanje. U pripremljenu paštetu dodajte mljevene orahe.
Ranije smo govorili o tome kako napraviti spektakularan umak od bosiljka.