Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti pileći čips kod kuće: korak po korak recept koji svatko može ponoviti

Pileći čips oduševit će ljubitelje kulinarskih eksperimenata. Spajaju hrskavu teksturu i bogat okus piletine.

Najzanimljivije je to što ih je vrlo jednostavno pripremiti kod kuće, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, ako se držite provjerenog recepta.

Što je potrebno za kuhanje

Za pripremu pilećeg čipsa trebat će vam sljedeći sastojci.

1. Pileći file.

2. Sol.

Fotografija: Pixabay

3. Začini po ukusu.

4. Maslinovo ili biljno ulje.

Sa začinima treba biti oprezan, jer njihov višak može dovesti do dvosmislenih posljedica.

Priprema pilećeg filea

Prije kuhanja filete svakako dobro isperite. Dalje, meso treba osušiti, možete ga zamotati u papirnati ručnik.

Rezanje

Pileći file morate izrezati na tanke ploške. Što su kriške tanje, to će čips biti hrskaviji. Ne treba ih tući, rezati ih nožem.

Kiseljenje

Marinada je ključna. Priprema marinade je sljedeća.

1. U dubokoj zdjeli pomiješajte sol, papar i odabrane začine.

2. Dodajte malo maslinovog ili biljnog ulja kako bi se začini bolje zalijepili za meso.

3. Nasjeckani pileći file stavite u zdjelu i dobro promiješajte tako da se svaki komad prelije marinadom.

4. Marinirati najmanje jedan sat, po mogućnosti i duže.

Naravno, možete malo eksperimentirati s marinadom; maštu i kulinarske eksperimente svakako ne treba isključiti.

Sušenje

Da bi čips bio hrskav, morate ukloniti višak vlage iz mesa. To se može učiniti na nekoliko načina:

• u pećnici, prethodno zagrijanoj na 80 stupnjeva. Vrijeme sušenja u ovom slučaju je oko 3 sata;

• Ako imate dehidrator, možete ga koristiti. Stavite komade na rešetke i sušite na 70°C oko 4-5 sati.

Neki suše čips na svježem zraku, cijeli proces traje nekoliko dana. Koja je svrha? Bolje je kuhati pileći čips pomoću provjerene tehnologije. A za malo hrskavosti možete ih dodatno popržiti u tavi na minimalno ulja.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti savršene punjene paprike.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version