Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti pite koje ostaju mekane i sljedeći dan: tajni sastojak – dodajte ga u tijesto

Pite su vrlo ukusno jelo.

Ali postoji problem: preporučljivo je jesti hranu prije nego što se ohladi.

Činjenica je da baza brašna brzo dobiva pretjeranu gustoću.

Tijesto postaje pretvrdo, zbog čega jedenje pite gurmanu više ne pruža toliko zadovoljstvo.

Ipak, postoji jedan mali trik koji vam omogućuje da pripremite tijesto koje dugo zadržava svoju prozračnost.

Fotografija: © Belnovosti

Pite će biti mekane i nježne čak i nakon što se ohlade.

Jelo će zadržati ovu konzistenciju sljedeći dan.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kulinarstva mrežne publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, podijelila je zanimljiv kulinarski trik.

Što dodati tijestu za pitu

Tajni sastojak je kiselo vrhnje.

Zahvaljujući ovom fermentiranom mliječnom proizvodu dobiva se tijesto koje ostaje mekano jako dugo.

Na 5 čaša brašna, jedno jaje i 350 mililitara kefira treba biti 250 grama kiselog vrhnja.

Preporučljivo je koristiti proizvod s udjelom masti od 15 posto.

Fermentirani mliječni proizvod trebao bi biti u zdjeli u prvoj fazi pripreme tijesta: zajedno s kefirom i prije dodavanja komponente brašna.

Prethodno je gurmanima objašnjeno zašto kotleti moraju biti pravokutni.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version