Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti pizzu od krumpira: pokazalo se da je moguće

Postoji ogroman broj vrsta pizza. I nisu svi popularni.

Dakle, jedna od malo poznatih varijanti jela je pizza od krumpira.

I vrijedi naglasiti da gurmani ipak trebaju obratiti pozornost na ovo jelo.

Činjenica je da pizza od krumpira ima nevjerojatno bogat okus i vrlo je zasitna.

Zanimljiv recept podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Fotografija: © Belnovosti

Kako napraviti pizzu od krumpira

Uzmite pet krumpira, ogulite ih i nasjeckajte pomoću ribeža. Koristite onu stranu alata koja ima velike rupe u obliku suze.

Dobivenu masu od krumpira posolite i dodajte joj dva sirova jaja.

Temeljito promiješajte sadržaj posude. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu posude za pečenje namazane biljnim uljem.

Zatvorite posudu poklopcem, stavite je na plamenik, smanjite vatru i pričekajte 10 minuta.

Zatim dobiveni temeljac od krumpira prevrnuti i prekriti nadjevom. Možete koristiti svoje omiljene sastojke. Obično govorimo o kečapu, kobasicama, rajčicama i ribanom siru.

Vratite poklopac na posudu i pričekajte još četvrt sata. Sve ovo vrijeme jelo treba kuhati na minimalnoj vatri.

Rezultat je neobična i vrlo ukusna pizza. Malo je vjerojatno da će gurman biti razočaran ovim jelom.

Prethodno je stručnjak rekao što treba učiniti s bisernim ječmom kako bi kaša bila mnogo ukusnija.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version