Postoji ogroman broj vrsta pizza. I nisu svi popularni.
Dakle, jedna od malo poznatih varijanti jela je pizza od krumpira.
I vrijedi naglasiti da gurmani ipak trebaju obratiti pozornost na ovo jelo.
Činjenica je da pizza od krumpira ima nevjerojatno bogat okus i vrlo je zasitna.
Zanimljiv recept podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Kako napraviti pizzu od krumpira
Uzmite pet krumpira, ogulite ih i nasjeckajte pomoću ribeža. Koristite onu stranu alata koja ima velike rupe u obliku suze.
Dobivenu masu od krumpira posolite i dodajte joj dva sirova jaja.
Temeljito promiješajte sadržaj posude. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu posude za pečenje namazane biljnim uljem.
Zatvorite posudu poklopcem, stavite je na plamenik, smanjite vatru i pričekajte 10 minuta.
Zatim dobiveni temeljac od krumpira prevrnuti i prekriti nadjevom. Možete koristiti svoje omiljene sastojke. Obično govorimo o kečapu, kobasicama, rajčicama i ribanom siru.
Vratite poklopac na posudu i pričekajte još četvrt sata. Sve ovo vrijeme jelo treba kuhati na minimalnoj vatri.
Rezultat je neobična i vrlo ukusna pizza. Malo je vjerojatno da će gurman biti razočaran ovim jelom.
Prethodno je stručnjak rekao što treba učiniti s bisernim ječmom kako bi kaša bila mnogo ukusnija.