Ne pristaju sve domaćice potrošiti novac na kupovnu pizzu, koliko god bila ukusna.
U takvoj situaciji u pomoć im dolazi recept stručnjakinje mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove – ako točno slijedite upute, jelo neće ispasti ništa gore, ili čak bolje, od onoga što se poslužuje u pizzeria.
Opskrbite se potrebnim sastojcima i možete početi kuhati. Za umijesiti tijesto, za 1 kg brašna potrebno je:
- 11 g suhog kvasca;
- 18 g soli;
- 75 g maslinovog ulja;
- 550 g vode.
Za pripremu umaka potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 300 g rajčice u vlastitom soku;
- 5 g listova bosiljka;
- 10 g soli;
- 25 g šećera;
- 1 žlica maslinovog ulja.
Pizza će biti ukusna i bez kobasice – umjesto toga opskrbite se mozzarellom (za 1 pizzu potrebno je 150 g), rajčicama i listićima bosiljka.
Tijesto je vrlo jednostavno za pripremu – samo zamijesite navedene sastojke. Kada je sve spremno, zdjelu s tijestom stavite krpom i ostavite 40 minuta na sobnoj temperaturi dok se ne digne.
Nakon određenog vremena razvaljajte tijesto na željeni promjer, nastojeći da debljina ostane 0,5-0,7 cm.
Malo je ostalo – podlogu premažite umakom, dodajte naribani sir i ostale sastojke.
Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 10-15 minuta.
Ranije smo vam rekli kako brzo očistiti šarana.