Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti pizzu ukusniju nego u talijanskoj pizzeriji: uz ovaj recept prestat ćete naručivati ​​iz kafića

Ne pristaju sve domaćice potrošiti novac na kupovnu pizzu, koliko god bila ukusna.

U takvoj situaciji u pomoć im dolazi recept stručnjakinje mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove – ako točno slijedite upute, jelo neće ispasti ništa gore, ili čak bolje, od onoga što se poslužuje u pizzeria.

Opskrbite se potrebnim sastojcima i možete početi kuhati. Za umijesiti tijesto, za 1 kg brašna potrebno je:

  • 11 g suhog kvasca;
  • 18 g soli;
  • 75 g maslinovog ulja;
  • 550 g vode.

Za pripremu umaka potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 300 g rajčice u vlastitom soku;
  • 5 g listova bosiljka;
  • 10 g soli;
  • 25 g šećera;
  • 1 žlica maslinovog ulja.
Fotografija: © Belnovosti

Pizza će biti ukusna i bez kobasice – umjesto toga opskrbite se mozzarellom (za 1 pizzu potrebno je 150 g), rajčicama i listićima bosiljka.

Tijesto je vrlo jednostavno za pripremu – samo zamijesite navedene sastojke. Kada je sve spremno, zdjelu s tijestom stavite krpom i ostavite 40 minuta na sobnoj temperaturi dok se ne digne.

Nakon određenog vremena razvaljajte tijesto na željeni promjer, nastojeći da debljina ostane 0,5-0,7 cm.

Malo je ostalo – podlogu premažite umakom, dodajte naribani sir i ostale sastojke.

Pizzu pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 10-15 minuta.

Ranije smo vam rekli kako brzo očistiti šarana.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version