Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti posne kolačiće od zobenih pahuljica: ispadnu mekani i vlažni – jednostavan način

Zobeni keksići zdrava su i ukusna poslastica uz čaj. Ovaj desert je jednostavan za pripremu.

Važno je samo pravilno izračunati omjere kako bi poslastica bila mekana, lagano vlažna i vrlo mirisna.

Koji su proizvodi potrebni

  • maslac – 220 g;
  • jaja – 2 kom .;
  • ekstrakt vanilije – 1 žličica;
  • brašno – 240 g;
  • instant zobene pahuljice – 300 g;
  • prašak za pecivo – 1 žličica;
  • sol – 1 žličica;
  • biljno ulje – 1 tbsp. l.;
  • cimet – 2 žličice.

Želite li poslasticu učiniti slađom, potrebno je pomiješati bijeli i smeđi šećer. Ukupno, za takvo tijesto trebate uzeti oko 300 grama slatke rasute komponente.

Kako napraviti ukusne zobene kolačiće

Omekšali maslac prvo treba izmiksati sa šećerom. Bolje je tući sastojke mikserom. Zatim morate dodati jaja i vaniliju.

Fotografija: Pixabay

Posebno pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.

Suha smjesa mora se miješati, a zatim dodati u masu jaja.

Na kraju je potrebno dodati zobene pahuljice.

Zatim pokrijte tijesto folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena.

Nakon tog vremena možete oblikovati kolačiće od izratka i staviti ih na lim za pečenje.

Poslasticu pecite ne više od 10 minuta na 190 stupnjeva. Pećnicu treba prethodno zagrijati.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti prhke kolačiće od prhkog tijesta za samo 15 minuta.

Exit mobile version