Kako napraviti pravi domaći kvas: recept provjeren godinama

U sovjetsko vrijeme ljeti se kvas točio iz bačve na gotovo svakom uglu, a za svaku bačvu čekao se, iako ne veliki, red.

Ljubav ljudi prema piću objašnjena je njegovom niskom cijenom, prirodnim sastojcima i najboljim načinom za gašenje žeđi.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti domaći kvas ništa lošiji od onog koji se toči iz bačvi.

Potreban:

  • kruh – 2-3 komada;
  • šećer – 6 žlica. l.;
  • prstohvat kvasca;
  • vode 3 l.

Kako kuhati

1. Voda mora biti filtrirana, kuhana i ohlađena.

2. Na 3 litre vode trebat će vam 2-3 kriške raženog ili drugog crnog kruha. Potrebno ih je osušiti u pećnici.

Pića
Fotografija: Pixabay

3. Sastojke stavite u staklenku, napunite vodom, prekrijte gazom i ostavite na sobnoj temperaturi.

Postoje recepti koji predlažu korištenje mekinja ili zobenih pahuljica za pripremu predjela.

4. Nakon jednog dana, fermentacija će biti završena, a kvas se može izliti, ostavljajući malu količinu startera na dnu, koji se može koristiti za pripremu nove porcije kvasa.

Ranije smo vam rekli kako ukusno ispeći tikvice s drugim povrćem.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki