Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti pravi mousse od jagoda: jednostavan recept za prozračni desert

Od jagoda možete napraviti puno ukusnih stvari. Od limunade i koktela, do sladoleda i složenih peciva.

Postoji opcija koja je mnogo svečanija, laganija i svježija.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti mousse od jagoda.

Potreban:

  • jagode 450 gr;
  • želatina 15 g;
  • vrhnje (33% masti) 300 ml;
  • šećera 75 gr.

Kako kuhati

1. Ulijte želatinu 5 žlica. l. hladna voda.

2. Čisto bobičasto voće samljeti u blenderu, dodati šećer.

Fotografija: © Belnovosti

3. Kad želatina nabubri zagrijte je na laganoj vatri. Trebalo bi se otopiti, ali ne prokuhati.

4. Kada se želatina ohladi, potrebno je dodati pire od jagoda u nju – u malim porcijama i dobro miješajući.

5. Vrhnje umutiti u gustu pjenu, dodavati smjesu od jagoda u malim porcijama, miješati dok ne postane glatko, rasporediti u zdjelice i staviti u hladnjak dok se potpuno ne stegne.

Ranije smo vam rekli zašto morate dodati cimet šećer u kotlete.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version