Mnogi gurmani postavljaju pitanje: “Što mogu kuhati tako ukusno i neobično za doručak?”
Ovim su kuharima vjerojatno dosadile klasične opcije za jutarnji obrok: kajgana, omlet, torte sa sirom itd.
Želim kuhati nešto neobično.
Postoji jedna vrlo zanimljiva opcija – omotnice od tost kruha.
Ova neobična vrsta sendviča odlikuje se ukusnim izgledom, svijetlim okusom i sitošću.
Sve u svemu, ovo je savršen doručak. Recept je podijelila Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Recept za ukusne kuverte za doručak
Uzmite nekoliko kriški prepečenog kruha i napravite ih ravnijim.
Željeni rezultat se postiže jednostavno: samo razvaljajte pečene proizvode pomoću valjka za tijesto.
Uzmite jedan od dobivenih komada, premažite ga bilo kojim umakom, dodajte komad kobasice ili šunke, plošku rajčice i plošku sira. Sve sastojke treba narezati prilično tanko.
Dobivenu “strukturu” prekrijte drugom ravnom kriškom kruha.
Naravno, pripremljene kuverte možete pripremiti u aparatu za sendviče. Ali bolje je svaku omotnicu umočiti u smjesu od jaja i pržiti s obje strane u tavi.
Rezultat je nevjerojatno ukusan doručak u kojem ćete uživati vi i svi članovi vaše obitelji.
Prije su gurmanima govorili kako kuhati pahuljastu rižu.