Ako razmišljate čime ćete počastiti svoje dugo iščekivane goste, ovaj recept će vam biti pravi spas.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, ispričala je kako pripremiti rolnu od lavaša s nadjevom od haringe.
Evo sastojaka koji su vam potrebni za snack od lavaša sa haringom.
- Tanak pita kruh dimenzija 30 x 40 cm.
- Lagano slana haringa.
- 2 krumpira srednje veličine.
- 3 jaja.
- Majoneza.
- Zrnasta gorušica.
- Zeleni luk i svježi kopar.
- Sol i crni papar po ukusu.
Jaja i krumpir skuhajte dok ne omekšaju, ohladite, ogulite i naribajte na krupnije ribež (ili na sitne kockice).
Razmotajte list pita kruha i premažite ga tankim slojem majoneze, a zatim na vrh stavite naribani krumpir.
Rasporedite ovaj sastojak tako da ostane 1,5-2 cm pita kruha slobodno na rubu.
Nakon toga lagano posolite dobiveni obradak i nanesite još jedan tanki sloj majoneze, a odozgo pospite sitno nasjeckanim začinskim biljem.
Sljedeći sloj se sastoji od jaja i majoneze. Naša “slojna pita” završava haringom, čiji file također treba narezati na male kockice. Stavite oko rubova pita kruha, a na vrh dodajte zrna senfa.
Ostaje samo smotati pita kruh u rolnu i staviti u hladnjak. Režite nakon hlađenja.
Ranije su BelNovosti napisale što dodati pri kuhanju knedli.