Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti rolnu od lavaša sa haringom: ekonomičan i vrlo ukusan recept

Ako razmišljate čime ćete počastiti svoje dugo iščekivane goste, ovaj recept će vam biti pravi spas.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, ispričala je kako pripremiti rolnu od lavaša s nadjevom od haringe.

Evo sastojaka koji su vam potrebni za snack od lavaša sa haringom.

  • Tanak pita kruh dimenzija 30 x 40 cm.
  • Lagano slana haringa.
  • 2 krumpira srednje veličine.
  • 3 jaja.
  • Majoneza.
  • Zrnasta gorušica.
  • Zeleni luk i svježi kopar.
  • Sol i crni papar po ukusu.

Jaja i krumpir skuhajte dok ne omekšaju, ohladite, ogulite i naribajte na krupnije ribež (ili na sitne kockice).

Razmotajte list pita kruha i premažite ga tankim slojem majoneze, a zatim na vrh stavite naribani krumpir.

Fotografija: Pixabay

Rasporedite ovaj sastojak tako da ostane 1,5-2 cm pita kruha slobodno na rubu.

Nakon toga lagano posolite dobiveni obradak i nanesite još jedan tanki sloj majoneze, a odozgo pospite sitno nasjeckanim začinskim biljem.

Sljedeći sloj se sastoji od jaja i majoneze. Naša “slojna pita” završava haringom, čiji file također treba narezati na male kockice. Stavite oko rubova pita kruha, a na vrh dodajte zrna senfa.

Ostaje samo smotati pita kruh u rolnu i staviti u hladnjak. Režite nakon hlađenja.

Ranije su BelNovosti napisale što dodati pri kuhanju knedli.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version