Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti savršene palačinke: 3 trika – ne sjećaju ih se sve domaćice

Palačinke su jedno od osnovnih jela koje bi svaka domaćica trebala naučiti spremati.

Inače, nećete uvijek imati priliku poslužiti ukusan i jednostavan doručak ili poslasticu za čajanku.

Kako bi palačinke uvijek bile savršene, vrijedi svladati tri jednostavna trika, istaknula je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u online izdanju BelNovosti.

Kakvi su ovo trikovi?

Ne koristite previše šećera i soli

Pokušajte potražiti recepte koji imaju jasne i razumljive upute za te sastojke. Nema potrebe koristiti više ili manje od ovoga.

Ako zanemarite ovu preporuku, palačinke neće ispasti.

Fotografija: © Belnovosti

Ali uopće ne biste trebali štedjeti na soli i šećeru: rezultat će vas također razočarati.

Kokošja jaja

Nemojte dodavati previše kokošjih jaja: to će samo pokvariti palačinke. Stoga je vrijedno slijediti općeprihvaćenu preporuku.

Sastoji se od uzimanja samo jednog kokošjeg jajeta za pola litre pripravka.

Ulje

Ne zaboravite da dio biljnog ulja jednostavno treba dodati u pripravak. U ovom slučaju jelo neće ispasti previše masno: ulje će već biti u sastavu.

To također značajno poboljšava kvalitetu jela.

Ranije smo govorili o tome kako možete napraviti kolače od sira bez upotrebe kokošjih jaja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version