Kako napraviti savršeni umak: tajne nenadmašnog okusa i mirisa

Mnoga jela bez umaka gube svu svoju ukusnu vrijednost.

Da biste postali prvoklasni majstor u pripremi umaka, poslušajte savjet kuharice Julije Arkhipove, stručnjakinje iz mrežne publikacije BelNovosti: ona nam je rekla kako postići idealnu teksturu, okus i miris.

Visokokvalitetna pasta od rajčice

Možda je prvo mjesto u procesu stvaranja ukusnog umaka korištenje visokokvalitetne paste od rajčice.

Budući da moderne trgovine kupce maze bogatim asortimanom, budite posebno oprezni pri odabiru pirea od rajčice kako ne biste zabunom kupili gotov umak.

Mesna juha

Ako volite umak bogatog okusa i guste teksture, tijekom kuhanja umjesto vode koristite mesnu ili riblju juhu.

Jelo
Fotografija: © Belnovosti

Alternativno, koristite vodu preostalu od kuhanja tjestenine, riže, graha ili krumpira. Juhe od povrća, nažalost, neće stvoriti željenu gustoću.

Ispravne proporcije

Prilikom pripreme umaka vrlo je važno održavati točan omjer paste od rajčice, tekućine i ulja.

Za 250-300 ml tekućine trebat će vam oko 70-100 g paste od rajčice i najmanje 3 žlice ulja.

Začini i začini

Da biste svom umaku dali bogat okus, dodajte začine i bilje. Koristite vrećicu od tkanine ili napravite garni buket od suhih biljaka.

Nakon što je umak kuhan, bit će lako ukloniti začine, ostavljajući jelo bez ikakvog dodatnog “smeća”.

Prethodno smo vam rekli što kuhati od mladog krumpira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki