Kako napraviti savršenu prženicu: potrebna su samo dva sastojka

Teško je zamisliti bilo koje od prvih jela bez uključivanja takvog sastojka kao što je prženje.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, rekla je što treba učiniti kako bi se postigao idealan rezultat.

Počnimo s onim što ne treba činiti: stručnjaci ne preporučuju prženje luka i mrkve u istoj tavi.

Ovom povrću potrebno je različito vrijeme da postane gotovo.

Iz tog razloga, kako bi i mrkva i luk dobili lijepu zlatnu nijansu i smeđi, preporuča se pržiti luk i mrkvu odvojeno.

Mrkva
Fotografija: © Belnovosti

Trebali biste početi s lukom. Nasjeckan na sitne komadiće, treba ga pržiti u tavi dok ne omekša.

Nakon toga jelima možete dodati naribanu mrkvu.

Ne zaboravite ga posuti s malo šećera – to će mu dati ugodan slatkasti okus i brže će porumenjeti.

Dakle, sa samo dva glavna sastojka (ne računajući dodatni – ulje), uz dužnu pažnju na oba, moći ćete pripremiti nevjerojatno pečenje za prva jela.

Prethodno je stručnjak rekao kako skuhati rižu tako da ispadne pahuljasta i ukusna.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki