Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti ukusan namaz od tikvica: sačuvajte recept

Od tikvica možete pripremiti mnoštvo ukusnih jela, pa čak i kompletan ručak s juhom za prvo jelo, punjenim tikvicama za drugo i palačinkama za desert.

Možete i jednostavnije i napraviti ukusan namaz, koji se, povremeno, može koristiti za pripremu sendviča.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti namaz od tikvica.

Potreban:

  • tikvice 1 komad;
  • mrkva 1 kom;
  • luk (luk) 1 kom;
  • topljeni sir 1 komad;
  • zelje 20 gr;
  • sol, papar na okus;
  • biljno ulje.

Kako kuhati

1. Za ovaj recept možete koristiti bilo koje tikvice, ali pretjerano povrće morate oguliti i odstraniti sjemenke.

2. Zatim pulpu tikvice i oguljeni luk narežite na kockice.

Fotografija: © Belnovosti

3. Mrkvu je potrebno naribati na krupnije ribež.

4. Povrće popržiti pa dodati začine i ostaviti da se pirja dok ne bude gotovo.

5. Kad je gotovo, zelje i otopljeni sir sameljite u blenderu pa dodajte pripremljeno povrće i namaz je gotov.

Poslužite hladno, uživajte u obroku.”

Ranije smo vam rekli kako napraviti prekrasnu salatu od obične haringe.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version