Od tikvica možete pripremiti mnoštvo ukusnih jela, pa čak i kompletan ručak s juhom za prvo jelo, punjenim tikvicama za drugo i palačinkama za desert.
Možete i jednostavnije i napraviti ukusan namaz, koji se, povremeno, može koristiti za pripremu sendviča.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti namaz od tikvica.
Potreban:
- tikvice 1 komad;
- mrkva 1 kom;
- luk (luk) 1 kom;
- topljeni sir 1 komad;
- zelje 20 gr;
- sol, papar na okus;
- biljno ulje.
Kako kuhati
1. Za ovaj recept možete koristiti bilo koje tikvice, ali pretjerano povrće morate oguliti i odstraniti sjemenke.
2. Zatim pulpu tikvice i oguljeni luk narežite na kockice.
3. Mrkvu je potrebno naribati na krupnije ribež.
4. Povrće popržiti pa dodati začine i ostaviti da se pirja dok ne bude gotovo.
5. Kad je gotovo, zelje i otopljeni sir sameljite u blenderu pa dodajte pripremljeno povrće i namaz je gotov.
Poslužite hladno, uživajte u obroku.”
Ranije smo vam rekli kako napraviti prekrasnu salatu od obične haringe.