Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti ukusne kotlete od riže i krumpira: proračunski recept

Kotleti se odavno pripremaju ne samo od svinjetine, govedine, piletine, ribe ili drugih životinjskih proizvoda.

Mnoge domaćice naučile su koristiti povrće, žitarice i mahunarke.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, vjeruje da je ovo izvrstan način da diverzificirate svoju prehranu.

Kako kuhati kotlete od riže i krumpira

Sastojci

– sto grama riže;
– pet komada krumpira;
– sto grama bilo kojih orašastih plodova;
– luk;
– dva režnja češnjaka;
– dva kokošja jaja;
– paniranje;
– sol i papar;
– biljno ulje.

Način kuhanja

Krumpir se može peći ili kuhati u ljusci, a potom oguliti i zgnječiti gnječilicom ili vilicom. Riža također mora biti potpuno kuhana.

Fotografija: © Belnovosti

Bilo koji orašasti plodovi će poslužiti: samljeti ih u blenderu ili mužaru.

Češnjak usitnite nožem. Nakon toga ove komponente sjedinimo i zajedno ispasiramo u stroju za mljevenje mesa.

Posoliti, začiniti i oblikovati kotlete. Svaku paniramo i stavimo u tavu.

Pržite kotlete dok ne poprime boju.

Ranije smo govorili o tome što možete dodati večernjem čaju za dobar san.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version