Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti ukusne krutone od štruce: recept koji će cijeniti svaka domaćica

Vrlo često nam u kuhinji ostane kruh koji je već izgubio svježinu i mekoću. A kako je ne biste bacili, od štruce možete napraviti krutone.

Ovo jednostavno i lako za pripremu jelo samo je po sebi izvrstan hranjiv doručak, a pogodno je i kao osnova za topli sendvič ili pizzu.

Ima okus nešto poput “bakinih” palačinki, kruh postaje mekan i vruć, miris je vrlo ukusan.

Sastojci

Za pripremu će nam trebati:

Fotografija: © Belnovosti
  • jaja – 2 komada;
  • mlijeko – pola čaše;
  • šećer – 1 žlica. l.;
  • sol – 0,5 žličice;
  • biljno ulje (rafinirano) – 1 tbsp. l.

Izrada ukusnih krutona od štruce

U duboki široki tanjur razbijte dva kokošja jaja, dodajte mlijeko, sol, šećer i snažno umutite. Da bi se postigla pravilna konzistencija, mlijeko se može lagano zagrijati.

Štrucu narežemo na komade debljine do 1 cm, ne smiju biti predebeli ni pretanki. Uzmite nekoliko komada kruha (koliko odjednom stane u tavu) i ubacite ih u dobivenu smjesu. Potrebno je da kriške štruce budu dobro namočene, ali ne smije se dopustiti da se kruh potpuno otopi u tekućini.

Stavljamo naše buduće ukusne krutone na tavu zagrijanu biljnim uljem i pržimo ih dok ne porumene. Zatim ponavljamo postupak dok ne ponestane kruha.

Naš doručak možete poslužiti uz tople jutarnje napitke, pekmez ili pekmez. Također, ukusni krutoni za kruh dobro se slažu sa sirevima kao što su tilsiter, parmezan i druge vrste tvrdih sireva. Ali ako vruću štrucu namažete maslacem, nećete je uopće moći razlikovati od palačinki ili palačinki.

Za pripremu toplog sendviča s krutonima potrebno je na podlogu staviti komad šunke i sira, dodati krastavac narezan na tanke ploške i malo začinskog bilja. Za ovu upotrebu, bolje je napraviti krutone nezaslađene.

Kalorični sadržaj krutona od kruha

Prema različitim izvorima, kalorijski sadržaj ukusnih krutona od kruha je oko 360 Kcal ili 1506 kJ, sadržaj na 100 grama proizvoda:

  1. Proteini – 11 grama;
  2. Masti – 15 grama;
  3. Ugljikohidrati – 55 grama.

Takav doručak izvrstan je početak dana, jer čini 18 posto dnevnog unosa.

Dobar tek!

Prethodno smo pisali o tome što se može dodati Olivieru za poboljšanje okusa.

Exit mobile version