Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti ukusne zobene kolačiće od pahuljica: jednostavan recept – izvrstan desert za čaj

Ako volite slastice, onda ste vjerojatno htjeli odustati od nezdravih slatkiša u korist zdravijih opcija.

U slučaju kolačića, to može biti izazovno.

U većini slučajeva, ova vrsta deserta je previše štetna i visokokalorična. Stoga je vrijedno obratiti pozornost na recept za ukusne i zdrave kolačiće, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti.

Kako napraviti kolačiće od žitarica

Proizvodi

– pola čaše žitarica;
– tri kokošja jaja;
– 50 grama bilo kojeg sušenog voća;
– orasi po želji;
– pola male kašike praška za pecivo;
– malo mljevenog cimeta.

Način kuhanja

Preporuča se dio pahuljica (polovica) dovesti do stanja brašna, a drugi dio ostaviti u izvornom obliku. U izmrvljene pahuljice dodajte prašak za pecivo i pokušajte izmiksati dok smjesa ne bude glatka.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim morate prosijati dobivenu bazu kolačića.

Pokušajte prije kuhanja namočiti i osušiti suho voće. Orahe treba nasjeckati na ugodnu veličinu.

U posebnoj zdjeli lagano umutiti jaja, a zatim dodati suho voće i orašaste plodove. Mljevene zobene pahuljice s praškom za pecivo pomiješajte s cijelim zobenim pahuljicama i cimetom te promiješajte. Sve što ostaje je kombinirati sadržaj obje posude i temeljito promiješati.

Pokrijte lim za pečenje slojem pergamenta, premažite maslacem i rasporedite kolačiće. Desert pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Prethodno smo govorili o tome kako skuhati grašak pomoću nekih trikova.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version